Rahkavohvelit

Tästä ohjeesta on tullut ehdottomasti suosikki väli- tai iltapalareseptini. Tai joskus myös aamupala! Olen myös paistanut samalla ohjeella baananipannarit ja lisännyt paistovaiheessa taikinaan marjoja. Vielä en lounasta lähde tällä korvaamaan, mutta suolainen resepti on kehitteillä!

Näistä vohveleista ei saa super rapeita muuta kuin uunin kautta käyttämällä. En tiedä onko vika raudassani, mutta minua ei ainakaan ole haitannut, sillä maku on hyvä ja rakenne uskomaton. Voisin todeta, että nämä viiden raaka-aineen vohvelit ovat päivieni pelastus. Näistä saa myös helposti gluteenittomia!

Rahkavohvelit (2 kpl)

1/2 Banaani

1 dl Kaurahiutaleita

1 Kananmuna (tai 1 rkl pellavansiemeniä, 3 rkl vettä)

50 g Rahkaa

2 rkl Maitoa (itse käytän mantelimaitoa tai vettä)

Muussaa banaani ja sekoita siihen kaurahiutaleet, kananmuna , rahka ja maito. Lämmitä vohvelirauta ja paista vohvelit esimerkiksi kookosöljyssä.

Välillä laitan taikinaan puolet kaura- ja puolet ruishiutaleita. Taikinaa voi myös makeuttaa hunajalla tahtoessaan ja lisätä kanelia tai kaardemummaa mausteeksi fiiliksen mukaan. Täytteinä käytän usein omenasosetta tai päärynää ja marjoja!

Jätä kommentti